IisalmiJoensuuJämsäKiteeSavonlinnaSuonenjokiVarkaus


TIEDOTTEET
16.4.2014
LEIDIEN LEFFAPÄIVÄÄ VIETETÄÄN TAPIOSSA LAUANTAINA 26.4.!
16.4.2014

RANSKALAISEN ELOKUVAN VIIKKO ALKAA TAPIOSSA 22.4.!

9.4.2014
BERLIININ FILHARMONIKKOJEN PÄÄSIÄISKONSERTTI SUORANA TAPIOSSA

  Klikkaa ja lue lisää! 
 

 
Leidien Leffapäivä
 

    
 
OSALLISTU
DIVERGENT - OUTOLINTU
 -KILPAILUUN!
 Hopeatäht

 
 


 
Elokuvateatterikeskus
Tapio nyt Facebookissa- käy tykkäämässä!
 


 

 
Klikkaa ja lue lisää!


Sarjalippu

S A R J A L I P P U
myynnissä Joensuussa, Iisalmessa, Savonlinnassa, Varkaudessa ja Kiteellä!

Nyt myynnissä myös OOPPERASARJALIPPU! 

 
LIITY POSTITUSLISTALLEMME!
SAAT JATKOSSA
SAVON KINOT OY:N
TIEDOTTEITA OHJELMISTOSTA!

 

Leffakortti

LEFFAKORTTI


 

  

Huomioithan päivämäärät!

Elokuvaviikko alkaa perjantaina ja päättyy torstaina. Seuraavan viikon esitysajat löydät välilehdeltä Ensi viikko
(tiedot päivitetään tiistaina illalla).
Huom! Jos avatessasi ohjelmistosivun esiin tulee vanhentunut ohjelmisto, päivitä sivu manuaalisesti (esim. painamalla F5- näppäintä). Vanhentunut sivu on todennäköisesti jäänyt koneesi välimuistiin ja aiheuttaa tämän ongelman.

Tapion lippukassa aukeaa
18.- 24.4. 2014: 
Pe ja la klo 13.30, Su ja ma klo 12.00, Ti- to klo 14.00

Arkipäivisin klo 9.00- 16.00 Tapion puhelut (p. 013-122 238) ohjautuvat Savon Kinojen toimistolle, iltaisin ja viikonloppuisin puheluihin vastataan Tapion lippukassalla. Pyrithän varaamaan/ostamaan lippusi arkipäivisin, sillä iltaisin ja viikonloppuisin kassoilla on usein ruuhkaa. 

JOENSUUN ELOKUVAT 18. - 24.4. 2014

Tapio 1

 

Rio 2 3D ja 2D (2. viikko!)


Esitysajat:
3D –esitykset, suomeksi puhuttu:
Pe ja la 14.15,
Su ja ma 14.45,
Ti 17.15

2D- esitykset, suomeksi puhuttu:
Su ja ma 12.30,
Ke 17.15

Esityksen kesto:
1h 45 min
Liput:
3D- esitykset 10,5 €
2D- esitykset: 8,5 €
Teatteri: Tapio 1

Suosittu RIO-animaatioseikkailu saa jatkoa elokuvassa RIO 2, kun vanhat tutut ja uudet hauskat hahmot palaavat valkokankaalle. Tällä kertaa Blu, Jewel ja heidän kolme lastaan jättävät taianomaisen kaupungin ja matkaavat Amazonin sademetsään perhelomalle. Kaupunkilintu Blu kohtaa pelottavimman vastustajansa – appiukkonsa – samaan aikaan, kun Nigel juonii taas pirullisia kostosuunnitelmiaan.

Elokuva on suomeksi puhuttu, ääninä mm. Antti Lang, Kiti Kokkonen, Raili Raitala, Samuel Harjanne, Ville Tiihonen, Toni Wahlström, Elastinen, Iso H., Sasu Moilanen, Venla Rajalin, Tommi Korpela, Juha Veijonen, Tuomas Uusitalo, Henri Piispanen ja Miitta Sorvali.

Elokuvan traileri: Rio 2

 

Noah 3D ja 2D (3. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
3D –esitykset:
Pe ja la 16.45

2D- esitykset:
Ti 14.30,
To 16.45

Esityksen kesto:
2h 15 min
Liput:
3D- esitykset 12,5 €
2D- esitykset: 7,5 €
Teatteri: Tapio 1

Russell Crowe on Noah, suureen tehtävään valittu mies. Vain hän voi auttaa, kun apokalyptinen tulva uhkaa tuhota koko maailman.

Noah on eeppinen tarina rohkeudesta, uhrauksesta ja toivosta. Elokuvan ohjaa visionääri Darren Aronofsky. Muissa osissa mm. Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman, Jennifer Connelly.

Elokuvan traileri: Noah

 

Transcendence (Suomen ensi-ilta!)


Esitysajat:
Pe- to joka ilta 19.30

Esityksen kesto:
2h
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 1

Tohtori Will Caser (Johnny Depp) on tekoälyn johtava tutkija, joka työskentelee luodakseen koneen, jossa yhdistyvät kaikki olemassa oleva älykkyys sekä täydellinen valikoima ihmistunteita.

Will Caserin kiistanalaiset kokeet ovat tehneet hänestä kuuluisan, mutta ne ovat myös tehneet hänestä ykköskohteen teknologian vastaisille ääriryhmille, jotka ovat valmiita tuhoamaan hänet. Vihollisten yrittäessä pysäyttää Willin tutkimukset, he tahattomasti auttavatkin häntä onnistumaan tavoitteessaan olla osa luomaansa tekoälyä.

Willin vaimo Evelynin (Rebecca Hall) ja parhaat ystävät Max (Paul Bettany) ja Joseph (Morgan Freeman) kohtaavat pahimmat pelkonsa, kun Willin läsnäolo kehittyy kaikkialla olevaksi vallanhaluksi

Elokuvan traileri: Transcendence

 

Kummeli V (9. ja viimeinen viikko!)


Esitysajat:
Su ja ma 17.15

Esityksen kesto:
1h 45 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 1

Kummeli tulee taas! Aleksi Mäkelän ohjaama kotimainen komedia KUMMELI V pitää sisällään neljä tarinaa, jotka nivoutuvat toisiinsa. Ensimmäisessä tarinassa ex-basisti Tomi kutsuu vanhan bändikaverinsa remontoimaan vaimonsa kesähuvilaa traagisin tuloksin. Toisessa tarinassa wannabe-moottoripyöräjengiä ja sen johtajaa Jounia nöyryytetään kyläkaupassa, ja kohta alkavat kostotoimet kunnon action-elokuvien tyyliin.

Kolmannessa tarinassa maata kiertävä urkukorjaaja Arvo Hakala vokottelee naisia siihen malliin, että mustasukkaiset miehet kokoavat lynkkausryhmän lännenelokuvien tyyliin.

Neljännen tarinan keskiöön nousee elokuvan aikana tutuksi tullut huonosti käyttäytyvä fantasia- ja scifiohjaaja Kurt ”Kurre” von Riikonen, jonka uusi leffa on täynnä näyttäviä, mutta luokattomia kohtauksia. Kurren rentoutumismatka kavereidensa kanssa Kainuuseen karhujahtiin saa paikallisen väen näyttämään taivaan merkit herra ohjaajalle.

Elokuvan traileri: Kummeli V

 

 

Tapio 2

 

Huikopeli (Suomen ensi-ilta!)


Esitysajat:
Pe ja la 20.15,
Su ja ma 17.00,
Ti- to 19.00

Esityksen kesto: 1h 25 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 2

Spoof-elokuvien voimakaksikko, Jason Friedberg ja Aaron Seltzer (Scary Movie, Epic Movie, Vampyyrien imussa), ovat jälleen yhdistäneet voimansa. Huikopeli (The Starving Games) parodioi supersuosittuja Nälkäpeli-elokuvia kieli tukevasti poskessa!

Kantmiss Evershot ilmoittautuu vapaaehtoiseksi kilpailijaksi 75. vuotuiseen Nälkäpeliin, pelastaakseen pikkusiskonsa Petunian raa’alta taistelulta elämästä ja kuolemasta. Kuinka Kantmissin käy? Ja saako Petunia himoitsemansa hamsterin?

Nälkäpelien lisäksi Huikopeli irvailee myös esimerkiksi The Expendables -toimintaelokuville, Angry Birds -pelille, Gangnam Style -hitille ja monille muille populaarikulttuurin ilmiöille.

Elokuvan traileri: Huikopeli

 

Laulu (vain nämä esitykset!)


Esitysajat:
Pe ja la 15.00,
Ke 15.00

Esityksen kesto: 1h 25 min
Liput: 10 €, ke 7,5 €
Teatteri: Tapio 2

Laulu on kertomus Suomen viimeisestä runolaulajasta ja hänen oppilaastaan.

Jussi Huovinen (89), on kotikylänsä Hietajärven ainoa asukas. Hän on viimeinen elossa oleva suomalainen, joka on oppinut vuosituhansia vanhoja runolauluja suullista tietä, omalta äidiltään ja isältään.

Hanneriina Moisseinen (35), on kuvataiteilija ja sarjakuvataiteilija, joka haluaa oppia Jussilta, ei vain lauluja vaan kaikkea sitä viisautta, joka niihin kätkeytyy.

Elokuva seuraa Hanneriinaa ja Jussia kolmen vuoden ajan, aikana jolloin kumpikin heistä kohtaa elämänsä kenties suurimman surun. Lopulta, kaikki mitä tarvitsemme, ja kaikki mitä meistä jää jäljelle, on laulu.

Elokuvan traileri: Laulu

 

Divergent- Outolintu (2. viikko!)


Esitysajat:
Pe ja la 17.15,
Ma 19.00

Esityksen kesto:
2h 20 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 2

Elokuva perustuu Veronica Rothin Divergent-menestysromaaniin. Tarina sijoittuu dystopiaan, jossa ihmiset on jaettu viiteen eri ryhmään. Jako perustuu heidän luonteenpiirteisiinsä.

Tris Prior (Shailene Woodley) on nuori tyttö, jota varoitetaan siitä että hän on ”divergent” eli outolintu, eikä hän tule koskaan sopimaan mihinkään viidestä ryhmästä. Tris saa kuulla salaliitosta tuhota kaikki outolinnut ja alkaa selvittää, mikä tekee heistä niin erilaisia ja vaarallisia.

Divergent on tarina valinnoista ja niiden seurauksista, odottamattomasta rakkaudesta sekä vinoutuneesta ”täydellisestä yhteiskunnasta”.

Pääosissa: Shailene Woodley, Kate Winslet, Theo James, Ashley Judd, Ray Stevenson, Jai Courtney, Zoë Kravitz, Miles Teller, Tony Goldwyn, Maggie Q

Elokuvan traileri: Outolintu

 

Berliinin Filharmonikkojen pääsiäiskonsertti


Esitysajat:
Su 19.00

Esityksen kesto:
2h (sis. väliajan 20 min)
Liput: 18 € (ei yritys- tai sarjaliput)
Teatteri: Tapio 2

Perinteinen BERLIININ FILHARMONIKKOJEN PÄÄSIÄISKONSERTTI kuuluisasta Baden Badenin festivaaliteatterista saadaan ensi kertaa kuultavaksi laajasti ympäri Eurooppaa. Konsertti välitetään satelliitin avulla myös Joensuun Tapioon, jossa se esitetään suorana pääsiäissunnuntaina.

Konsertin ohjelmistossa on mm. Igor Stravinskyn Kevätuhri ja Edward Elgarin melodinen sellokonsertto, joka jälleen soi modernina ja tuoreena. Nuori, ilmiöksi noussut sellisti Sol Gabetta julkaisi konsertosta ylistetyn äänitteen ja hän tekee ensiesiintymisensä Sir Simon Rattlen johtaman Berliinin filharmonikkojen kanssa Baden Badenissa. Lisäksi ohjelmassa kuullaan Ligetia ja Wagneria.

 

Le Week-End (2. ja viimeinen viikko/ Hopeatähti)


Esitysajat:
Su ja ma 13.30,
Ke 10.00 (Hopeatähti)

Esityksen kesto:
1h 35 min
Liput: 8,5 €, Hopeatähteen 7,5 €
Teatteri: Tapio 2

LE WEEK-END on katkeransuloinen ja hurmaava elokuva ikääntyneen britti-pariskunnan matkasta Pariisiin, rakkauden kaupunkiin. Nick ja Meg ovat viisikymppinen opettajapariskunta, joka suuntaa viikonloppumatkalle Pariisiin puhaltaakseen vanhan kipinän uudelleen liekkeihin. Spontaanisti he heittäytyvät romanttisen Pariisin vietäviksi, nauttien kaupungista, jumalaisesta ranskalaisesta ruoasta, ja satunnaisesti myös toisistaan – vaikkakin pitkän avioliiton aikana kerätyt jännitteet ja paineet purkautuvat usein koomisesti ja välillä tuskallisestikin.

Huumorilla maustetun draaman on ohjannut Roger Michell ja pääosissa loistavat Jim Broadbent, Lindsay Duncan, Jeff Goldblum ja Olly Alexander.

Elokuvan traileri: Le Week-End

 

 
 

Tapio 3

The Raid 2: Berandal (Suomen ensi-ilta - vain nämä esitykset!)


Esitysajat:
Pe ja la 19.45,
Ke ja to 19.15

Esityksen kesto:
2h 30 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 3

Raid 2: Berandal jatkaa kovanyrkkisen jakartalaispoliisin, Raman (Iko Uwais), tarinaa vain joitain tunteja ensimmäisen hyökkäyksen (Raid: Redemption, 2011) päättymisen jälkeen.

Jakartan poliisivoimille selviää, että Raman taltuttama rikollispomo on vain yksi osa valtavan laajaa rikollisten verkostoa. Lopen uupuneen Raman on soluttauduttava kuukausiksi vankilaan päästäkseen selville rikollisryhmän laajuudesta. Ja päästäkseen lähelle koko joukon johtohahmoa, Ucokia. Raman on jälleen hyvästeltävä perheensä, käärittävä hihat ja ryhdyttävä töihin.

Skotlantilaisen Gareth Evansin ohjaama ja käsikirjoittama Raid 2: Berandal on ylistyslaulu kamppailulajeille. Hengästyttävien taistelukohtausten ja takaa-ajojen taustalla soi ykkösosan tapaan intensiivinen soundtrack.

Elokuvan traileri: Raid 2

 

Tuuli nousee, originaaliversio (3. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
Su, ma ja ti 17.30

Esityksen kesto:
2h 10 min
Liput: 8,5 €
Teatteri: Tapio 3

Hayao Miyazakin ohjaama eeppinen tarina rakkaudesta, sinnikkyydestä, lentämisestä ja oikeista valinnoista maailman myllerrysten keskellä.

Jiro unelmoi lentämisestä ja upeiden lentokoneiden suunnittelusta. Likinäköisenä hän ei pääse lentokouluun, niinpä hän päättää hankkia työpaikan suuren japanilaisen konerakennusfirman lentokoneosastolta vuonna 1927. Hänen taitonsa huomataan nopeasti, eikä aikaakaan, kun Jirosta tulee yksi maailman arvostetuimmista lentokonesuunnittelijoista.

TUULI NOUSEE kertoo Jiron elämäntarinan ja siihen liittyvät historialliset käännekohdat – suuri Kanton maanjäristys vuonna 1923, 1930-luvun lama, tuberkuloosi-epidemia ja Japanin syökseminen sotaan. Jiro tapaa ja rakastuu Nahokoon, solmii pitkän ystävyyssuhteen kollegansa Honjon kanssa, ja innovoi samalla ilmailualan suoraan tulevaisuuteen.

Elokuvan traileri: Tuuli nousee

 

Lego® Elokuva 3D (viimeiset esitykset!)


Esitysajat:
Su ja ma 13.00

Esityksen kesto:
1h 40 min
Liput: 10,5 €
Teatteri: Tapio 3

Vauhdikas animaatioseikkailu LEGO ELOKUVA kertoo Emmetistä, joka on maailman tavallisin, sääntöjä noudattava ja täydellisen keskinkertainen LEGO-ukko. Yllättäen Emmet tempautuu mukaan eeppiseen seikkailuun, jonka päämääränä on pysäyttää vaarallinen tyranni. Emmetiä erehdytään luulemaan maailmanpelastajaksi, mutta moiseen tehtävään hän on kyllä toivottoman ja hilpeyttä herättävän valmistautumaton… LEGO-elokuvan ovat ohjanneet ”Poutapilviä ja lihapullakuuroja” –seikkailun ohjaajat Phil Lord ja Christopher Miller.

Suomenkielisinä ääninä esiintyvät mm. Riku Nieminen, Carl-Kristian Rundman, Iina Kuustonen, Santeri Kinnunen, Ossi Ahlapuro, Tuomas Uusitalo, Antti LJ Pääkkönen, Antti Reini ja Pete Parkkonen.

Elokuvan traileri: Lego

 

Herra Peabody ja Sherman 3D suomeksi puhuttu (6. vkl- kiirehdi!)


Esitysajat:
Pe ja la 15.15

Esityksen kesto:
1h 40 min
Liput: 10,5 €
Teatteri: Tapio 3

Herra Peabody on liikemies, keksijä, tiedemies, Nobel-palkittu, gourmet-kokki, kaksinkertainen Olympiamitalisti ja nero... joka sattuu olemaan myös koira. Käyttämällä nerokkainta keksintöään WABAC-konetta, Herra Peabody ja hänen adoptiopoikansa Sherman aikamatkaavat ajassa taaksepäin historiallisiin maailmantapahtumiin ja tapaavat historian suurimpia merkkihenkilöitä.

Mutta kun Sherman rikkoo aikamatkaamisen sääntöjä, nämä kaksi sankaria päätyvät elämänsä seikkailuun yrittäessään korjata historiankulun pelastaakseen tulevaisuuden. Suurimman haasteensa Herra Peabody kohtaa kuitenkin isyydessä.

Huom. Alkukuvana nähdään animaatio ""Melkein kotona"" (kesto n. 5 min).

Elokuva on suomeksi puhuttu.

Elokuvan traileri: Herra Peabody

 

Captain America: The Return of the First Avenger 3D (4. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
Su 20.15,
Ti 20.15,
Ke 16.30

Esityksen kesto:
2h 20 min
Liput: 12,5 €, ke 9,5 €
Teatteri: Tapio 3

Marvelin uusimmassa supersankariseikkailussa CAPTAIN AMERICA: THE RETURN OF THE FIRST AVENGER The Avengers-elokuvassa nähtyjen New Yorkin mullistavien tapahtumien jälkeen Steve Rogers eli Captain America vetäytyy viettämään hiljaiseloa Washingtoniin. Kun hänen S.H.I.E.L.D. –kollegansa kimppuun hyökätään, Steve tempautuu mukaan tapahtumasarjaan, jossa vaakalaudalla on koko maailman kohtalo. Hän yhdistää voimansa Natasha Romanoffin eli Black Widown kanssa, ja yhdessä he kohtaavat todella mahtavan vihollisen, joka tunnetaan nimellä Winter Soldier.

Uusimman Captain America –elokuvan ovat ohjanneet Anthony ja Joe Russo, ja pääosissa nähdään Chris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Samuel L. Jackson, Robert Redford, Cobie Smulders, Frank Grillo, Emily Van Camp ja Hayley Atwell.

Elokuvan traileri: Captain America

 

The Grand Budapest Hotel (2. viikko!)


Esitysajat:
Pe ja la 17.30,
Su- ti 15.15,
Ke ei es.,
To 17.00

Esityksen kesto:
1h 45 min
Liput: 8,5 €, ti 7,5 €
Teatteri: Tapio 3

Wes Andersonin elokuvan THE GRAND BUDAPEST HOTEL pääosissa nähdään mm. Ralph Fiennes, Tony Revolori, Jude Law, Edward Norton, Saoirse Ronan, Tilda Swinton, Willem Dafoe, Adrien Brody, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Mathieu Amalric, Bill Murray, Jason Schwartzman, Owen Wilson ja Léa Seydoux.

Elokuva voitti Berliinin elokuvajuhlien Jury Grand Prix'n Hopeinen karhu -palkinnon.

THE GRAND BUDAPEST HOTEL kertoo sotienvälisen Euroopan kuuluisasta hotellista ja sen legendaarisen vastaanottovirkailija Gustave H:n (Fiennes) ja hänen suojattinsa ja luottoystävänsä Zero Moustafan (Revolori) seikkailuista. Tarinassa on mukana mm. murha, mittaamattoman arvokkaan renessanssimaalauksen ryöstö ja kamppailu suunnatomasta perheomaisuudesta – kaikki tämä kuohuvan mantereen (enemmän tai vähemmän) historiallisia tapahtumia vasten peilattuina.

Elokuvan traileri: The Grand Budapest Hotel

 
 
 

Tapio 4

Suuri kauneus (Suomen ensi-ilta)


Esitysajat:
Pe ja la 18.30,
Su ja ma 15.45,
Ti 16.15,
Ke ja to ei es.

Esityksen kesto:
2h 20 min
Liput: 10 €, ti 7,5 €
Teatteri: Tapio 4

Paolo Sorrentinon SUURI KAUNEUS (La grande bellezza) sai maailman ensi-iltansa Cannesissa viime keväänä. Euroopan elokuva-akatemian palkintopöydän putsannut (paras elokuva – paras ohjaaja – paras miespääosa – paras leikkaus) voitti myös parhaan ulkomaisen elokuvan Golden Globen ja Oscarin.

Fellinin La Dolce Vitaa versioiva SUURI KAUNEUS esittelee Jep Gambardellan, (Toni Servillo) ikääntyvän pintaliitäjän, joka havahtuu syntymäpäivillään elämänsä tyhjyyteen 40-vuotisen juhlinnan jälkeen. Rooman sykkivät kadut ja hohtavt marmoripalatsit tarjoavat tyyperryttävän komeat puitteet menneisyyden kohtaamiselle.

Pääosissa: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso

Elokuvan traileri: Suuri kauneus

 

Muutoksii (vielä nämä esitykset!)


Esitysajat:
Pe ja la 16.30,
Ke ja to 19.45

Esityksen kesto:
1h 30 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 4

Uusi kotimainen draama MUUTOKSII kertoo kahden pojan ystävyydestä ja siitä, kuinka yllättävä onnettomuus on vähällä pilata kaiken. Ystävyydenkin. Päähenkilöt, Antti ja Muhis ovat 12-vuotiaita herttoniemeläiskundeja. Hirviörasistipultsari hyökkää poikien kimppuun, mutta pojat tönäisevät äijän kalliolta alas ja vannovat: ”tästä ei kerrota kenellekään, mutsin nimeen, ikinä, kuolemaan saakka…” Muutoksii kertoo ystävyydestä, suvaitsevaisuudesta ja rohkeudesta noudattaa omaa sisäistä ääntään.

Elokuvan on ohjannut Sami Laitinen ja pääosia esittävät Tiitus Rantala, Sami Hussein, Milana Novokmet, Nuutti Konttinen ja Amanda Löfman. Elokuvan tunnusmusiikin ”Muutoksii” esittää Raappana feat. Asa.

Elokuvan traileri: Muutoksii

 

Eedenistä pohjoiseen (5. ja viimeinen viikko!)


Esitysajat:
Su ja ma 14.00,
Ti 14.30,
Ke 17.45

Esityksen kesto:
1h 15 min
Liput: 10 €, ti 7,5 €
Teatteri: Tapio 4

EEDENISTÄ POHJOISEEN on Virpi Suutarin ohjaama ja käsikirjoittama viihdyttävä dokumentaarinen rakkauselokuva suomalaisista pariskunnista, joilla on intohimoinen suhde puutarhaan. Komediallisesti viritetyssä elokuvassa kurkistetaan pariskuntien kertomuksiin pensasaitojen sisäpuolelle. Puutarha antaa kehykset kertomuksille parisuhteen ristiriidoista ja iloista, se kuvastaa elämän monimuotoista kukoistusta, antaa voimaa ja yhdistää, mutta kääntyy myös luopumisen kohtauspaikaksi. Elokuvan pariskuntien välille kasvaa näkymätön side
omilla tarinoillaan he kuuntelevat, kommentoivat ja lohduttavat toinen toistaan.

Elokuvan traileri: Eedenistä pohjoiseen

 

Näin unta elämästä (4. ja viimeinen viikko!)


Esitysajat:
Pe ja la 14.45,
Ke 16.00,
To 17.30

Esityksen kesto:
1h 15 min
Liput: 10 €, ke 7,5 €
Teatteri: Tapio 4

Uudessa kotimaisessa dokumentissa NÄIN UNTA ELÄMÄSTÄ käsitellään kipeää asiaa, itsemurhaa. Joka päivä keskimäärin kaksi suomalaista tekee itsemurhan. Yksi heistä on 26-vuotias Aleksi. Dokumentti seuraa nuoren miehen matkaa lapsuudesta kohti mielenterveyden järkkymistä ja lopulta itsemurhaa. Tositapahtumiin perustuvaa Aleksin tarinaa tukevat kuuden ihmisen henkilökohtaiset kokemukset itsemurhasta: osa päähenkilöistä on kohdannut itsemurhan lähipiirissä, osalla on taustalla itsetuhoista käytöstä tai itsemurhayrityksiä. Jokainen heistä kertoo oman tarinansa.

Dokumenttielokuvan ovat ohjanneet Jukka Kärkkäinen ja Sini Liimatainen.

Elokuvan traileri: Näin unta elämästä

 

12 Years a Slave (13. ja viimeinen viikko!)


Esitysajat:
Su ja ma 18.30,
Ti 19.15

Esityksen kesto:
2h 15 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 4

12 YEARS A SLAVE on Steve McQueenin (HUNGER, SHAME) ohjaama tositarina vapaasta mustaihoisesta miehestä, joka siepataan New Yorkista ja myydään orjaksi 1850-luvun puolivälin Louisianaan, sekä hänen epätoivoisesta kamppailustaan palata takaisin kotiin perheensä luokse. Pääosissa mm. Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch ja Paul Giamatti. Elokuva voitti parhaan draamaelokuvan Golden Globen.

Solomon Northup (Ejiofor), kouluja käynyt mies, joka on lisäksi lahjakas muusikko, asuu vaimonsa ja lastensa kanssa New Yorkin Saratogassa. Eräänä päivänä hänen perheensä ollessa matkoilla kaksi sirkuspromoottoreiksi esittäytyvää miestä lähestyy häntä. Solomon lupautuu lähtemään heidän matkaansa joksikin aikaa ja soittamaan viulua heidän esiintyessään. Kohotettuaan lasillisen näiden miesten kanssa hän herää yllättäen sidottuna ja tajuaa tulleensa huumatuksi. Edessä odottaa karmea kohtalo: häntä ollaan kuljettamassa etelävaltioihin orjaksi.

Kukaan ei kuuntele Solomonia, kun hän väittää voivansa todistaa olevansa vapaa mies ja hän suunnittelee epätoivoisesti pakoa. Solomon myydään ystävälliselle myllärille nimeltä William Ford (Cumberbatch), joka osaa arvostaa hänen ajattelevaista luonnettaan. Fordin täytyy kuitenkin myydä hänet uudelle isännälle (Fassbender), joka kohtelee häntä ja muita orjia sanoinkuvaamattoman raa’asti.

Vuosien vieriessä Solomon ei suostu luopumaan toivosta, vaikka joutuu katselemaan ympärillään ihmisiä, jotka purkavat toivottomuutensa niin fyysiseen kuin henkiseenkin väkivaltaan. Hän tajuaa, että hänen on pantava kaikki peliin ja luotettava ihmisiin, joihin ei heti uskoisi voivansa luottaaa, jos hän aikoo vielä joskus saada vapautensa ja perheensä takaisin.

Pääosissa: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Sarah Paulson, Paul Dano ja Paul Giamatti.

Elokuvan kotisivut: 12 Years A Slave