IisalmiJoensuuJämsäKiteeSavonlinnaSuonenjokiVarkausTIEDOTTEET
25.11.2014
HOBITTI - VIIDEN ARMEIJAN TAISTELU -ELOKUVAN LIPUT MYYNTIIN 26.11.
21.11.2014

JOULULAHJALIPUT NYT MYYNNISSÄ

11.11.2014
NÄLKÄPELI – MATKIJANÄRHI, OSA 1 –ELOKUVAN LIPPUJEN MYYNTI ALKAA TIISTAINA 11.11.!

 
 
Klikkaa ja lue lisää!
 
 

 
OSALLISTU
NÄLKÄPELI - MATKIJANÄRHI
osa 1
 -KILPAILUUN!
  

 
Oopperat & baletit - klikkaa!
 
 

 


Hopeatäht

 
 


 
 

 
Klikkaa ja lue lisää!


Sarjalippu

S A R J A L I P P U
myynnissä Joensuussa, Iisalmessa, Savonlinnassa, Varkaudessa ja Kiteellä!

Nyt myynnissä myös OOPPERASARJALIPPU! 

 
LIITY POSTITUSLISTALLEMME!
SAAT JATKOSSA
SAVON KINOT OY:N
TIEDOTTEITA OHJELMISTOSTA!

 

Leffakortti

LEFFAKORTTI


 

  

Huomioithan päivämäärät!

Elokuvaviikko alkaa perjantaina ja päättyy torstaina. Seuraavan viikon esitysajat löydät välilehdeltä Ensi viikko
(tiedot päivitetään tiistaina illalla).
Huom! Jos avatessasi ohjelmistosivun esiin tulee vanhentunut ohjelmisto, päivitä sivu manuaalisesti (esim. painamalla F5- näppäintä). Vanhentunut sivu on todennäköisesti jäänyt koneesi välimuistiin ja aiheuttaa tämän ongelman.


  

Tapion lippukassa aukeaa
28.11.- 4.12.2014: 
Pe klo 14.00, La klo 13.45, Su klo 13.15, Ma-to klo 14.00
Huom! Lippukassoilla on ruuhkaa, käythän ostamassa lippusi hyvissä ajoin! Ennakkoon varatut liput on lunastettava viimeistään tuntia ennen näytöksen alkua!

Arkipäivisin klo 9.00- 16.00 Tapion puhelut (p. 013-122 238) ohjautuvat Savon Kinojen toimistolle, iltaisin ja viikonloppuisin puheluihin vastataan Tapion lippukassalla. Pyrithän varaamaan/ostamaan lippusi arkipäivisin, sillä iltaisin ja viikonloppuisin kassoilla on usein ruuhkaa.

JOENSUUN ELOKUVAT 28.11.-4.12.2014 


Tapio 1

 


Nälkäpeli - Matkijanärhi, osa 1 (2. viikko!)


Esitysajat:
Pe 16.15 (Tapio 2) ja 19.30 (Tapio 1),
La 16.00 (Tapio 2) ja 19.30 (Tapio 1),
Su ja ma 18.15 (Tapio 1),
Ti 17.15 (Tapio 1),
Ke ja to 19.00 (Tapio 1)

Esityksen kesto:
2h 5 min
Liput: 10 €, pe 16.15 liput 7,5 €
Teatteri: Tapio 1/2

Huikean suosittu Nälkäpeli-elokuvasarja saa jatkoa elokuvassa NÄLKÄPELI – MATKIJANÄRHI, OSA 1!

Katniss Everdeenistä tulee vastentahtoisesti vallankumouksen symboli: Matkijanärhi. Ei riitä, että hän on jo aikaisemmin uhmannut Capitolia Nälkäpelissä ja luonut siten ihmisiä yhdistävän tekijän. Hänen täytyy nyt ryhtyä oikeaksi johtajaksi, vallankumouksen kasvoiksi, ääneksi ja ruumiillistumaksi. Useimmat vyöhykkeet ovat nyt avoimessa sodassa Capitolia vastaan, ja hänen on oltava se, jonka he uskovat johtavan heidät voittoon.

Pääosissa: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Natalie Dormer, Liam Hemsworth, Sam Claflin ja Julianne Moore.

Elokuvan traileri: Nälkäpeli

 


Nuija ja tosinuija kaks (3. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
Pe ja la 17.00,
Su 15.00,
Ma ei es.,
Ti 20.00,
Ke- to ei es.

Esityksen kesto:
1h 50 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 1

Farrellyn veljesten kulttimainetta nauttiva komediaklassikko Nuija ja tosinuija saa jatkoa 20 vuotta ensimmäisen kohelluksen jälkeen.

Pääosissa ovat jälleen ääliökaverukset Harry (Jeff Daniels) ja Lloyd (Jim Carrey). Lisäksi mukana on useita ensimmäisestä nuijailusta tuttuja hahmoja jälkikasvuineen.

Cameo-roolin elokuvassa tekee suureksi Nuija ja tosinuija -faniksi tunnustautuva Oscar-voittaja Jennifer Lawrence (American Hustle, Unelmien pelikirja).

”Nuija ja tosinuija kakkosessa on juttuja, jotka saavat ensimmäisen elokuvan vessakohtauksen vaikuttamaan laimealta.” – Jeff Daniels

Elokuvan traileri: Nuija ja tosinuija kaks

 


Mielensäpahoittaja (13. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
Pe ei es.,
La 14.45 (Tapio 1),
Su 16.30 (Tapio 2),
Ma ei es.,
Ti 16.30 (Tapio 2),
Ke ja to 16.45 (Tapio 1)

Esityksen kesto:
1 h 45 min
Liput: 10 €, ti- to liput 7,5 €
Teatteri: Tapio 1/2

Siinä on mukana värit ja ääni. Sen ovat atk-koneillaan kirjoittaneet lättähattujen suosikit ohjailija Dome Karukoski ja kirjailija Tuomas Kyrö. Kyllä ovat minulle vieraita nimiä. Itseäni näyttelee Litjan Antti, hänestä olen aina enemmän pitänyt kun ei ole mikään tyhjännauraja.

Minustahan se kertoo. Kahdeksankymmentä olen jo täyttänyt ja aina kotonani asunut. Verkot pitää katsoa, perunat nostaa ja hommat hoitaa. Puhumattomuudella Sysi-Suomessa on aina pärjätty. Mutta sitten loukkaan jalkani ja joudun lähtemään pääkaupunkiin muka johonkin vysioperatiaan. Taksipirssin kyydissä viedään sinne missä on raitiovaunuja eikä kukaan käytä päähinettä. Poikani jää kotiin, koska jonkun käytävä syöttämässä emäntä. Hänellä on herra Alshaimerin tauti ja sen takia joutui Kuusikodin vuodeosastolle. Isoa taloa joudun nykyään asumaan yksin. Meitin poikaa näyttelee semmoinen kuin Iikka Forss. Kyllä en tiedä kumpi siinä on etunimi ja kumpi sukunimi.

Minun pitää mennä ensin miniän tykö. Kovasti on tämä Mari Perankoski niin kuin miniän pitää olla. Se pelkää minua ja minä vähän häntä. Enemmän on hänessä nättiä näköä kuin työihmisen näköä. Kyllä en löydä viikonlopun aikana miniän kanssa yhteistä kieltä. Olen tottunut syömään eläimen kieltä ja miniä on enemmänkin opiskellut kieliä. Kuten esimerkiksi neuvostoliittoa.

Paljon on pääkaupungissa toisella tavalla kuin kotona. Emännät käyvät töissä ja isännät koulussa. Ihmisiä ja liesiä hipaistaan eikä naksautella tai kolauteta niin kuin minun maailmassani. Mutta talon ulkopuolella on hommat tekemättä. Rännit pitää putsia, välikaivo tyhjentää ja kyllä tarvitsee miniä apua tärkeässä neuvottelussa venäläisten kanssa. Koetan näyttää kuinka asiat tehtiin silloin kun kaikki oli hyvin. Nimittäin vuonna viisikymmentä ja kolme. Ei onnistu, tulee ongelmia ihmisten välille. Ja kansakuntien välille. Ja puun ja Voortti Eskortin välille.

Elokuvan traileri: Mielensäpahoittaja

 Tapio 2


The Judge (Suomen ensi-ilta!)


Esitysajat:
Pe- ti 18.45,
Ke ei es.,
To 14.45

Esityksen kesto:
2 h 25 min
Liput: 10 €, to 7,5 €
Teatteri: Tapio 2

David Dobkinin ohjaamassa draamassa THE JUDGE Robert Downey Jr. esittää ylimielistä asianajaja Hank Palmeria, joka palaa lapsuudenkotiinsa äitinsä hautajaisiin. Saadessaan tietää, että hänen isäänsä, kaupungin tuomaria, epäillään murhasta, alkaa Hank etsiä totuutta. Samalla hän löytää perheensä, jonka hän jätti taakseen vuosia aikaisemmin.

Elokuvan pääosissa nähdään Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Vincent D'Onofrio, Jeremy Strong, Dax Shepard ja Billy Bob Thornton.

Elokuvan traileri: The Judge

 


Muumit Rivieralla (8. vkl - kiirehdi!)


Esitysajat:
La ja su 14.15

Esityksen kesto:
1h 15 min
Liput: 8,5 €
Teatteri: Tapio 2

Tove Janssonin piirtämät originaalit suomalaiset sarjakuvat heräävät henkiin valkokankaalla kaikenikäisille katsojille sopivassa animaatiossa MUUMIT RIVIERALLA.

Niiskuneiti on haikaillut pääsevänsä matkoille, niinpä Muumit, Niiskuneiti ja Pikku Myy päättävät lähteä seikkailulle merelle. Myrskyn jälkeinen taifuuni lennättää heidän pienen purjeveneensä Rivieralle, missä he päätyvät Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin.

Muumipappa alkaa käyttää nimeä de Muumi ja pääsee piireihin. Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä. Pinnallista elämänmenoa vierastava Muumimamma muuttaa mustasukkaisuuden kourissa kamppailevan Muumin kanssa asumaan perheen vanhan veneen alle. Ensimmäistä kertaa perheen yhtenäisyys on vaakalaudalla. Xavier Picardin ohjaama animaatio on suomeksi puhuttu, ääninä mm. Maria Sid, Alma Pöysti, Kris Gummerus, Mats Långbacka ja Carl Kristian Rundman.

Elokuvan traileri: Muumit Rivieralla

 


Nightmare 2 - Painajainen jatkuu (Suomen ensi-ilta ke 3.12.)


Esitysajat:
Ke ja to 18.00 ja 20.00

Esityksen kesto:
1h 20 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 2

Nightmare 2 – Painajainen jatkuu on komediallinen nuorisotrilleri, joka tapahtuu yhden viikonlopun aikana kun kesäyöt ovat samettia ja lomasaarta ympäröivä meri kaunis ja vaarallinen…

Jiri on perustanut merelliselle lomasaarelle kesäbaarin. Hän kutsuu tutun kaveriporukan viettämään viikonloppua ystävien kesken. Saari on ihana, mutta murheelliset muistot nousevat Pepin mieleen, kun käy ilmi, että laivasta pudonneen Sampon pikkusisko Aino Kaukovaara on kesätöissä paikallisessa mökkikylässä. Saarella alkaa tapahtua outoja asioita ja Peppi tajuaa, että laivalla alkanut painajainen jatkuu. Kun yksi lomakylän työntekijä löytyy kuolleena, käy selväksi, että kostaja on nyt entistä verenhimoisempi. Pepin pahimmat pelot käyvät toteen, ja kaikki joutuvat kamppailemaan henkensä puolesta. Viekö paha voiton, vai loppuuko painajainen vihdoin.

Pääosissa: Sara Parikka, Tero Tiittanen, Mikko Parikka, Hemmo Karja, Emil Hallberg ja Tommi Taurula.

Elokuvan traileri: Nightmare 2


 

Tapio 3


Fury (5. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
Su 17.30,
Ma ja ti 19.15

Esityksen kesto:
2h 15 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 3

Huhtikuu, 1945. Liittoutuneiden valmistautuessa viimeiseen rynnistykseensä Euroopan sotanäyttämöllä, taisteluissa karaistunut kersantti nimeltä Wardaddy (Brad Pitt) komentaa Sherman-panssarivaunun ja sen viisijäsenisen miehistön hengenvaaralliseen tehtävään vihollislinjojen taakse. Mies- ja aseylivoiman edessä Wardaddy miehineen joutuu pahasti alakynteen sankarillisessa yrityksessään iskeä natsi-Saksan ytimeen

Elokuvan pääosissa nähdään Brad Pitt, Shia LaBeouf, Jon Bernthal, Michael Peña ja Logan Lerman.

Elokuvan traileri: Fury

 


Interstellar (4. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
Pe ja la 17.45,
Su ja ma ei es.,
Ti 15.45,
Ke ja to 18.30

Esityksen kesto:
2h 50 min
Liput: 10,5 €, ti 7,5 €
Teatteri: Tapio 3

Interstellar kertoo tutkimusmatkailijoista, jotka ylittävät inhimillisen avaruusmatkailun rajat käyttämällä hyväksi vastalöytämäänsä madonreikää, jonka avulla heidän on mahdollista kulkea aiemmin ihmiskunnalle liian pitkiä tähtienvälisiä välimatkoja.

Christopher Nolanin (Inception, The Dark Knight -trilogia) uuden tieteiselokuvan pääosissa nähdään Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Ellen Burstyn, John Lithgow, Michael Caine, Casey Affleck, Wes Bentley, Bill Irwin, MacKenzie Foy, David Gyasi ja Topher Grace.

Elokuvan traileri: Interstellar

 


Lomasankarit (5. vkl -kiirehdi!)


Esitysajat:
La ja su 15.30

Esityksen kesto:
1h 30 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 3

Sen piti olla ihan tavallinen lomamatka aurinkoisella Kosilla, mutta Tonin onkin pelastettava kaunis paikallinen tyttö Adriana kidnappaajien kynsistä. Kun käy ilmi, ettei keneenkään muuhun voi luottaa, joutuu Toni vastentahtoisesti tukeutumaan velipuoliensa apuun.

Poikakolmikon rauhallisesta etelänlomasta muodostuu perinteisiä pakettimatkoja huimasti hurjempi extreme-reissu täynnä vauhtia, valeasuja, varkauksia ja vaarallisia tilanteita. Tarumaisen saariston muinaisissa maisemissa, kuumilla rannoilla, pienillä vuoristoteillä ja Välimeren aalloilla syöksyvät seikkailijat henkensä kaupalla uhkaavasta tilanteesta toiseen.

Pinnan alla ja pimeissä luolissa sankareita odottaa jotakin kaiken uhkarohkeuden arvoista: ikimuistoinen loma.

Toimintaseikkailu on kuvattu Kreikassa Kosin saarella keväällä 2014. Elokuvan ohjaa Taavi Vartia, ja sen rooleissa nähdään Nuutti Konttinen, Ville Myllyrinne, Laura Malmivaara, Veikka Vainikka ja Emil Auno, sekä monia Kreikan tunnetuimpia näyttelijäkuuluisuuksia ja nuoria nousevia tähtiä.

Elokuvan traileri: Lomasankarit

 


Diplomatia (matinea- vain nämä esitykset!)


Esitysajat:
Pe ei es.,
La 17.30,
Su- ti 16.00,
Ke ja to 17.15

Esityksen kesto:
1h 30 min
Liput: 8,5 €, ma ja ti 7,5 €
Teatteri: Tapio 4

Berliinin festivaalien kilpasarjassa helmikuussa maailman ensi-iltansa saanut DIPLOMATIA on ohjaaja Volker Schlöndorffin paluu parrasvaloihin. Elokuvan pohjana on tositapaus jonka seurauksena Pariisi pelastui totaaliselta tuholta elokuussa 1944. Tapahtumapaikkana on loistohotelli Meurice Louvren kupeessa. Kenraali Dietrich von Cholitz ja ruotsalainen konsuli Raoul käyvät yli yön kestävän väittelyn sodan tuhojen moraalisesta painolastista sekä herrasmiehen ja upseerin velvollisuuksista.

Cyril Gelyn menestysnäytelmään pohjautuva elokuva kiteyttää toisen maailmansodan käännekohdan taidokkaaksi psykologiseksi draamaksi. Elokuvan pääosissa loistavat André Dussollier ja Niels Arestrup.

Elokuvan traileri: Diplomatia

 


Autolla Nepaliin - Unelmien elokuva (Suomen ensi-ita - vain nämä esitykset!)


Esitysajat:
Pe 17.30,
La ei es.,
Su- ti 18.00,
Ke ei es.,
To 15.00

Esityksen kesto:
1h 45 min
Liput: 10 €, to 7,5 €
Teatteri: Tapio 4

Juholla on unelma oikeudenmukaisemmasta maailmasta. Tehdessään töitä Aasiassa erityisesti kastittomien huonot olot Nepalissa ovat jääneet hänen mieleensä. Juho haluaa löytää tavan auttaa heitä.

Unelmasta kasvaa suurempi, kun Juhon ystävät liittyvät mukaan projektiin ja he lähtevät pakettiautolla matkalle Nepaliin tavoitteenaan saada huomiota kastittomien oloille ja erityisesti paikalliselle naisten turvakodille. Matka ei olekaan niin helppo kuin he aluksi luulivat, vaan matkan varrella he kohtaavat yllättäviä vastoinkäymisiä aina vaarallisista vuoristoteistä terrorismin uhkaan. Onnistuuko poikien auttaa turvakodin naisia, vai onko tie helvettiin päällystetty hyvillä aikomuksilla?

Elokuvaa ei voi asettaa yhteen kategoriaan, se on ”charity adventure”: 100 % hyväntekeväisyyselokuva, niin aiheeltaan kuin tavoitteiltaankin. Elokuvantekijät lahjoittavat kaikki lipputuottonsa lyhentämättömänä Nepaliin. Suomalaiset yhteiskunnallisesti valveutuneet mediapersoonat ovat ottaneet asian omakseen ja tukeneet projektia. Mukana mm. Riku Rantala, Arman Alizad, Saku Tuominen, Mika Poutala ja Musta Barbaari.

Elokuvan traileri: Autolla Nepaliin

 


Kaksi päivää, yksi yö (2. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
La 15.15,
Su 13.45,
Ke ja to 19.15

Esityksen kesto:
1 h 35 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 4

Belgialaisveljesten Jean-Pierre Dardennen ja Luc Dardennen väkevä ja puhutteleva draama KAKSI PÄIVÄÄ, YKSI YÖ kertoo juuri sairauslomaltaan palaavasta Sandrasta, joka kuulee työpaikkansa olevan uhattuna. Työkaverit olivat äänestäneet bonuksen puolesta Sandran työpaikan kustannuksella. Sandra saa työnantajan järjestämään uuden äänestyksen ja hänellä on viikonloppu aikaa tavata työkaverinsa ja vakuuttaa heidät uhraamaan bonuksensa, jotta hän saa pitää työpaikkansa. Marion Cotillard tekee elokuvassa vahvan roolin Sandrana.

Elokuvan traileri: Kaksi päivää, yksi yö

 


Labyrintti (6. ja viimeinen viikko!)


Esitysajat:
Pe ja la 19.45 (Tapio 4),
Ke ja to 16.00 (Tapio 3)

Esityksen kesto:
1 h 55 min
Liput: 10 €, ke ja to liput 7,5 €
Teatteri: Tapio 4/3

James Dashnerin nuorten romaaniin perustuva toimintaseikkailu LABYRINTTI sijoittuu post-apokalyptiseen maailmaan, jossa Thomas herää muistinsa menettäneenä valtavan labyrintin vankina. Hän ei ole kuitenkaan yksin, vaan labyrinttiin on suljettu joukko muitakin nuoria. Yhdessä he ryhtyvät selvittämään, kuka heidät vangitsi ja miksi. Samalla Thomas ja muut ”juoksijat” yrittävät keksiä keinon päästä pakoon.

Elokuvan on ohjannut Wes Ball ja pääosia esittävät Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Will Poulter, Kaya Scodelario ja Patricia Clarkson.

Elokuvan traileri: Labyrintti