IisalmiJoensuuJämsäKiteeSavonlinnaSuonenjokiVarkausTIEDOTTEET
16.10.2014
BOKSITROLLIT-KISA PÄÄTTYNYT
14.10.2014
KINO LOKAKUU TAPIOSSA 23.- 24.10.
14.10.2014
KAUHUYÖ 24.10. SAVONLINNASSA, IISALMESSA, VARKAUDESSA JA KITEELLÄ

Klikkaa ja lue lisää!

  

 
Oopperat & baletit - klikkaa!
 
 

  
 
Lumiauramies
OSALLISTU
LUMIAURAMIES
 -KILPAILUUN!
 

 


Hopeatäht

 
 


 
 

 
Klikkaa ja lue lisää!


Sarjalippu

S A R J A L I P P U
myynnissä Joensuussa, Iisalmessa, Savonlinnassa, Varkaudessa ja Kiteellä!

Nyt myynnissä myös OOPPERASARJALIPPU! 

 
LIITY POSTITUSLISTALLEMME!
SAAT JATKOSSA
SAVON KINOT OY:N
TIEDOTTEITA OHJELMISTOSTA!

 

Leffakortti

LEFFAKORTTI


 

  

 

Huomioithan päivämäärät!

Elokuvaviikko alkaa perjantaina ja päättyy torstaina. Seuraavan viikon esitysajat löydät välilehdeltä Ensi viikko
(tiedot päivitetään tiistaina illalla).
Huom! Jos avatessasi ohjelmistosivun esiin tulee vanhentunut ohjelmisto, päivitä sivu manuaalisesti (esim. painamalla F5- näppäintä). Vanhentunut sivu on todennäköisesti jäänyt koneesi välimuistiin ja aiheuttaa tämän ongelman.


  

Tapion lippukassa aukeaa
17.- 23.10.2014: 
Pe- su klo 12.00, Ma- ke klo 14.00, To klo 12.30
Huom! Lippukassoilla on ruuhkaa, käythän ostamassa lippusi hyvissä ajoin! Ennakkoon varatut liput on lunastettava viimeistään tuntia ennen näytöksen alkua!

Arkipäivisin klo 9.00- 16.00 Tapion puhelut (p. 013-122 238) ohjautuvat Savon Kinojen toimistolle, iltaisin ja viikonloppuisin puheluihin vastataan Tapion lippukassalla. Pyrithän varaamaan/ostamaan lippusi arkipäivisin, sillä iltaisin ja viikonloppuisin kassoilla on usein ruuhkaa.

JOENSUUN ELOKUVAT 17.- 23.10.2014 

Tapio 1 


Muumit Rivieralla (2. viikko!)


Esitysajat:
Pe- su 12.45 ja 17.00,
Ma 17.00,
Ti 16.15,
Ke ja to 17.00

Esityksen kesto:
1h 15 min
Liput: 8,5 €, pe klo 12.45 ja ti liput 7,5 €
Teatteri: Tapio 1

Tove Janssonin piirtämät originaalit suomalaiset sarjakuvat heräävät henkiin valkokankaalla kaikenikäisille katsojille sopivassa animaatiossa MUUMIT RIVIERALLA.

Niiskuneiti on haikaillut pääsevänsä matkoille, niinpä Muumit, Niiskuneiti ja Pikku Myy päättävät lähteä seikkailulle merelle. Myrskyn jälkeinen taifuuni lennättää heidän pienen purjeveneensä Rivieralle, missä he päätyvät Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin.

Muumipappa alkaa käyttää nimeä de Muumi ja pääsee piireihin. Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä. Pinnallista elämänmenoa vierastava Muumimamma muuttaa mustasukkaisuuden kourissa kamppailevan Muumin kanssa asumaan perheen vanhan veneen alle. Ensimmäistä kertaa perheen yhtenäisyys on vaakalaudalla. Xavier Picardin ohjaama animaatio on suomeksi puhuttu, ääninä mm. Maria Sid, Alma Pöysti, Kris Gummerus, Mats Långbacka ja Carl Kristian Rundman.

Elokuvan traileri: Muumit Rivieralla

 


Viiru ja Pesonen: Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä (6. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
Pe- su 14.45 (Tapio 1),
Ma- ke ei es.,
To 14.00 (Tapio 3)

Esityksen kesto:
1h 30 min
Liput: 8,5 €, pe ja to 7,5 €
Teatteri: Tapio 1/3

Ukko Pesonen asuu pienessä punaisessa mökissä ja hänen päivänsä kuluvat mukavasti halkoja hakatessa, nikkaroidessa, keksintöjä tehdessä ja kanoja hoitaessa.

Oikeastaan hänellä on kaikkea, mitä hän voisi elämältään toivoa. Vaikka kyllähän Pesonenkin tuntee joskus olonsa hieman yksinäiseksi. Eräänä päivänä hänen huolehtivainen naapurinsa rouva Anttonen tuo Pesoselle pienen kissanpennun, jotta vanhalla miehellä olisi edes jotain seuraa. Pesonen antaa kissanpojalle nimen Viiru ja kasvattaa sitä hellästi kotonaan. Kun Viiru alkaa yht’äkkiä eräänä päivänä puhua, onnesta tulee täydellistä, ja näistä kahdesta tulee erottamattomat ystävät.

Naapuri Kosonen seuraa miehen ja kissan ystävyyttä hieman häkeltyneenä ja pitää Pesosta tärähtäneenä. Kososella on kuitenkin muitakin murheita – hänen kukkonsa ei nimittäin lopeta kiekumista. Ennenkuin äänekäs kukko joutuu pataan, rientää rouva Anttonen onneksi hätiin ja pyytää hyväsydämistä Pesosta pelastamaan kukon ottamalla sen hoitoonsa. Kiltti Pesonen suostuu auttamaan ja pian niin Pesonen kuin hänen kanansakin ovat innoissaan kanalan uudesta asukkaasta. Mutta Viiru on surullinen ja tuntee olonsa syrjäytetyksi, kun kukko varastaa kaikkien huomion. Pieni kissa pelkää menettävänsä parhaan ja ainoan ystävänsä...

Elokuvan traileri: Viiru ja Pesonen

 


Mielensäpahoittaja (7. viikko!)


Esitysajat:
Pe- su 13.45 (Tapio 2) ja 18.45 (Tapio 1),
Ma 18.45 (Tapio 1),
Ti 18.15 (Tapio 1),
Ke 18.45 (Tapio 1),
To 14.30 ja 18.45 (Tapio 1)

Esityksen kesto:
1 h 45 min
Liput: 10 €, pe 13.45 ja to 14.30 liput 7,5 €
Teatteri: Tapio 1/2

Siinä on mukana värit ja ääni. Sen ovat atk-koneillaan kirjoittaneet lättähattujen suosikit ohjailija Dome Karukoski ja kirjailija Tuomas Kyrö. Kyllä ovat minulle vieraita nimiä. Itseäni näyttelee Litjan Antti, hänestä olen aina enemmän pitänyt kun ei ole mikään tyhjännauraja.

Minustahan se kertoo. Kahdeksankymmentä olen jo täyttänyt ja aina kotonani asunut. Verkot pitää katsoa, perunat nostaa ja hommat hoitaa. Puhumattomuudella Sysi-Suomessa on aina pärjätty. Mutta sitten loukkaan jalkani ja joudun lähtemään pääkaupunkiin muka johonkin vysioperatiaan. Taksipirssin kyydissä viedään sinne missä on raitiovaunuja eikä kukaan käytä päähinettä. Poikani jää kotiin, koska jonkun käytävä syöttämässä emäntä. Hänellä on herra Alshaimerin tauti ja sen takia joutui Kuusikodin vuodeosastolle. Isoa taloa joudun nykyään asumaan yksin. Meitin poikaa näyttelee semmoinen kuin Iikka Forss. Kyllä en tiedä kumpi siinä on etunimi ja kumpi sukunimi.

Minun pitää mennä ensin miniän tykö. Kovasti on tämä Mari Perankoski niin kuin miniän pitää olla. Se pelkää minua ja minä vähän häntä. Enemmän on hänessä nättiä näköä kuin työihmisen näköä. Kyllä en löydä viikonlopun aikana miniän kanssa yhteistä kieltä. Olen tottunut syömään eläimen kieltä ja miniä on enemmänkin opiskellut kieliä. Kuten esimerkiksi neuvostoliittoa.

Paljon on pääkaupungissa toisella tavalla kuin kotona. Emännät käyvät töissä ja isännät koulussa. Ihmisiä ja liesiä hipaistaan eikä naksautella tai kolauteta niin kuin minun maailmassani. Mutta talon ulkopuolella on hommat tekemättä. Rännit pitää putsia, välikaivo tyhjentää ja kyllä tarvitsee miniä apua tärkeässä neuvottelussa venäläisten kanssa. Koetan näyttää kuinka asiat tehtiin silloin kun kaikki oli hyvin. Nimittäin vuonna viisikymmentä ja kolme. Ei onnistu, tulee ongelmia ihmisten välille. Ja kansakuntien välille. Ja puun ja Voortti Eskortin välille.

Elokuvan traileri: Mielensäpahoittaja

 


Annabelle (Suomen ensi-ilta - vain nämä esitykset!)


Esitysajat:
Pe, la ja su 21.00

Esityksen kesto:
1h 40 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 1

John Form on löytänyt täydellisen lahjan raskaanaolevalle Mia-vaimolleen – kauniin ja harvinaisen Annabelle-nuken puhtaanvalkoisessa häämekossaan. Lahjan tuoma ilo ei kuitenkaan kestä kauan, sillä Annabellen myötä perheen päälle näyttää laskeutuvan kirous...

Hyytävän ANNABELLE –kauhuelokuvan pääosissa nähdään Annabelle Wallis, Ward Horton, Tony Amendola, Alfre Woodard, Kerry O'Malley, Brian Howe, Eric Ladin, Ivar Brogger. Elokuvan on ohjannut John R. Leonetti.

Elokuvan traileri: Annabelle


 

Tapio 2


Vadelmavenepakolainen (3. viikko!)


Esitysajat:
Pe- su 16.00,
Ma ei es.,
Ti 16.45,
Ke ja to 17.30

Esityksen kesto:
1h 35 min
Liput: 10 €, pe ja ti 7,5 €
Teatteri: Tapio 2

Elokuvassa VADELMAVENEPAKOLAINEN Mikko Virtanen tuntee itsensä ruotsalaiseksi mieheksi, joka on pakotettu suomalaisen miehen ruumiiseen. Kuin vastauksena rukouksiinsa Mikko kohtaa ruotsalaisen Mikael Anderssonin, joka on valmis luovuttamaan henkilöllisyytensä Mikolle.

Mikko matkustaa kohti paratiisinomaista Tukholmaa uuden, unelmiensa identiteetin turvin. Hänestä on tullut ruotsalainen psykologi Mikael Andersson, joka on viettänyt huolettomia lapsuuspäiviä idyllisellä Käringöllä ja jonka äitiä Gretaa hoidetaan tukholmalaisessa vanhainkodissa. Mutkia matkaan aiheuttaa ainoastaan Mikaelin sisko Maria, josta Mikko ei tiennyt mitään. Saako Mikon elämä täyttymyksensä Ruotsissa vai nostaako suomalaisuus väkisin päätään?

Elokuva perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen romaaniin ja sen on ohjannut Leif Lindblom. Pääosissa nähdään Jonas Karlsson, Josephine Bornebusch, Frida Hallgren, Jarmo Mäkinen, Armi Toivanen, Tommi Korpela, Kari-Pekka Toivonen ja Elina Knihtilä.

Elokuvan traileri: Vadelmavenepakolainen

 


Dracula Untold (Suomen ensi-ilta)


Esitysajat:
Pe- su 20.15,
Ma 19.30,
Ti ei es.,
Ke ja to 19.30

Esityksen kesto:
1h 35 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 2

Fantasiaa, draamaa ja toimintaa yhdistelevä eeppinen toimintaseikkailu DRACULA UNTOLD on näyttävä tarina miehestä, josta tuli Dracula.

Vlad on joutunut käymään läpi karmivan lapsuuden. Hänestä koulutettiin julma ja tunteeton taistelija, joka kylvi kauhua seivästämällä vihollisensa. Nyt hän haluaa vain elää rauhassa perheensä ja kansansa kanssa. Tämän kaiken kuitenkin rikkoo jo vanha, unohdettu perinne, mikä velvoittaa hänet luovuttamaan oman poikansa ja tuhat muuta nuorta poikaa Mehmedin armeijaan. Vastustaakseen tätä Vlad joutuu kääntymään äärimmäisen vaihtoehdon puoleen ja pyytämään pimeyden voimat puolelleen.

Elokuvan on ohjannut Gary Shore ja pääosaa näyttelee Luke Evans Muissa rooleissa nähdään Sarah Gadon, Dominic Cooper, Diarmaid Murtagh ja Samantha Barks.

Elokuvan traileri: Dracula Untold

 


Peter Grimes -ooppera


Esitysajat:
Ti 19.00,
To 13.00

Esityksen kesto:
3h 20 min (sis.väliajan)
Liput: ti 24 €, to 22 € (elokuvasarjaliput ja yritysliput eivät käy maksuvälineinä)
Teatteri: Tapio 2

Oopperasarjasssa nähdään Benjamin Brittenin hieno ooppera PETER GRIMES.

Peter Grimes on kalastaja, jonka oppipoika on juuri kuollut merillä. Koko kylä epäilee miestä onnettomuuden aiheuttajaksi, ja häntä kielletäänkin hankkimasta uutta apupoikaa. Vain pari ystävää ja kylän opettaja Ellen Orford ovat vakuuttuneita Grimesin syyttömyydestä. Grimes tahtoo kuitenkin tehdä työtään, jotta saisi riittävästi rahaa naida Ellenin ja tarjota tälle mukava elämä. Hän ottaa uuden pojan mukaansa töihin vaikka myrsky on nousemassa… Ooppera on laulettu englanniksi, tekstitetty suomeksi

English National Operan teoksen rooleissa ovat Stuart Skelton, Elza van der Heever, Iain Paterson, Rebecca de Pont Davies, Rhian Lois, Mary Bevan, Michael Colvin ja Matthew Best.

Oopperan traileri: Peter Grimes

 


Herkullinen elämä (Hopeatähti!)


Esitysajat:
Ke 10.00

Esityksen kesto:
2 h 5 min
Liput: 7,5 €
Teatteri: Tapio 2

”Ounastelen, että kohtaloni oli määrätty alusta alkaen, sillä ensimmäinen tuntemukseni elämästä oli machli ka salanin, mausteisen kalacurryaterian tuoksu, joka leijui lattialankkujen raoista vauvansänkyyni vanhempieni huoneeseen ravintolan yläpuolelle.”

Chef Hassan Haji kertoo elämänsä tarinaa, joka tulvii eksoottisia tuoksuja ja veden kielelle tuovia makuelämyksiä. Kertomus kulkee Mumbaista Pariisiin, isoisän vaatimattomasta ravintolasta haute cuisinen korkeimmalle tasolle. Perhe joutuu lähtemään juuriltaan ja päätyy syrjäiseen ranskalaiskylään, jonne he perustavat paikkakunnan ensimmäisen intialaisen ravintolan.

Vastapäisen gourmet-ravintolan omistaja, kopea Madame Mallory (Oscar-palkittu näyttelijätär Helen Mirren), käynnistää huimat mittasuhteet saavuttavan kulinaarisen sodan. Täältä alkaa Hassanin matka Pariisin ravintolaelämän huipulle. Menestyksen aineksiin kuuluu myös monta mitallista yllättäviä käänteitä ja kirpaisevia tappioita.

Lasse Hallströmin ohjaama Herkullinen elämä on hyväntuulinen elokuva, joka perustuu yltäkylläiseen ja ylistettyyn romaaniin.

Elokuvan traileri: Herkullinen elämä


 

Tapio 3


He ovat paenneet (Suomen ensi-ilta - vain nämä esitykset!)


Esitysajat:
Pe- ti 17.30,
Ke ja to ei es.

Esityksen kesto:
1h 45 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 3

J-P Valkeapään ohjaama He ovat paenneet on road movie kahden nuoren pakomatkasta halki kesäisen Suomen.

Raisa on ongelmanuorten laitoksen ongelmallisin nuori. Joni tulee laitokseen siviilipalvelusmieheksi. Nuoria yhdistää unelma paosta, mahdollisuudesta päästä karkuun todellisuuden väkivaltaa ja jatkuvaa pahaa mieltä. Siviilipalvelusmiehellä on yleisavain ja laitoksen vanhan Volvon käyttöoikeus – ja matka voi alkaa.

Pako halki kesäisen Suomen on mieletön seikkailu kahdessakin mielessä. Se on kertomus hauraasta rakkaudesta ja mielettömistä onnen ja vapauden hetkistä pahan maailman keskellä. Se on kuitenkin mieletön myös siksi, että suunnitelma on hatara eikä yhteiskunta päästä otteestaan – vai päästääkö sittenkin?

Elokuva esitettiin äskettäin sekä Venetsian että Toronton elokuvajuhlien virallisessa ohjelmistossa. Elokuva sai erittäin positiivisen vastaanoton ja mm. elokuva-alan arvostetut julkaisut Hollywood Reporter ja Screen Daily antoivat sille kiittävät arviot.

Pääosissa: Roosa Söderholm, Teppo Manner, Petteri Pennilä, Sara Paavolainen, Pelle Heikkilä ja Jari Pehkonen.

Elokuvan traileri: He ovat paenneet

 


Valekytät (2. viikko!)


Esitysajat:
Pe- su 18.00 (Tapio 2),
Ma- to 19.45 (Tapio 3)

Esityksen kesto: 1h 45 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 2/3

Valekytät on kyttäkaksikko-elokuvien aatelia – paitsi että kumpikaan kaksikosta ei ole kyttä! Kun kaksi kaverusta pukeutuu poliiseiksi naamiaisiin, tulee heistä koko naapuruston idoleita. Mutta kun nämä vasta palvelukseen astuneet ”sankarit” sekaantuvat oikeiden gangstereiden ja korruptoiuneiden etsivien verkkoon, he joutuvat laittamaan valevirkamerkkinsä peliin tosissaan.

Pääosissa: Damon Wayans Jr., Nina Dobrev, Jake Johnson ja Angela Kerecz.

Elokuvan traileri: Valekytät

 


Gone Girl (3. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
Pe- su 19.45,
Ma- ti ei es.,
Ke 16.30,
To 16.00

Esityksen kesto:
2h 30 min
Liput: 10 €, ke ja to 7,5 €
Teatteri: Tapio 3

GONE GIRL on David Fincherin (mm. GIRL WITH THE DRAGON TATTOO, FIGHT CLUB) ohjaama elokuva Gillian Flynnin menestysjännäristä “Kiltti tyttö”, joka on paitsi kylmäävä trilleri myös ironinen ja viiltävä kuvaus nykyaikaisesta avioliitosta.

Kuinka hyvin tunnet puolisosi?

Nick Dunne (Ben Affleck) ilmoittaa viidentenä hääpäivänään kauniin vaimonsa Amyn (Rosamund Pike) kadonneen. Poliisin ja jatkuvasti kasvavan mediahuomion puristuksissa Nickin rakentama kuva auvoisesta avioliitosta alkaa rakoilla. Pian hänen lukuisat valheensa ja outo käytöksensä saavat kaikki kysymään saman synkän kysymyksen: tappoiko Nick Dunne vaimonsa?

Elokuvan traileri: Gone Girl

 


Boksitrollit 3D ja 2D (5. viikko -kiirehdi!)


Esitysajat:
3D-versio, suomeksi puhuttu:
Pe ja la 15.15

2D-versio, suomeksi puhuttu:
Su 15.15

Esityksen kesto:
1h 35 min
Liput:
3D-liput: pe 9,5 €, la 10,5 €
2D- liput: 8,5 €
Teatteri: Tapio 3

Animaatioelokuva BOKSITROLLIT on huumorilla höystetty satuseikkailu pienistä otuksista, joilla on kanttia! Juustingin kaupungin asukkaat ovat ylpeää väkeä – ja aivan hulluina maailman haisevimpiin ja herkullisiin juustoihin. Kaupungin katujen alla majailevat pelätyt boksitrollit, jotka pukeutuvat pahvilaatikoihin ja varastelevat tarinoiden mukaan kaupunkilaisten kalleimpia asioita: lapsia ja juustoja. Näin kerrotaan, mutta todellisuudessa boksitrollit ovatkin erittäin leppoisaa ja hauskaa porukkaa.

Kun ilkeä tuholaistorjuja Sieppo alkaa jahdata boksitrolleja päästäkseen juustoseurapiireihin, otukset ovat pulassa. Hurja seikkailu on valmis alkamaan!

Suomeksi puhutun version ääninä: Erik Carlson, Heljä Heikkinen, Markus Bäckman, Carl-Kristian Rundman, Teuvo Matala, Stan Saanila, Riku Nieminen, Antti Pääkkönen, Katja Aakkula, Juhani Rajalin ja Jarmo Mäkinen.

Elokuvan traileri: Boksitrollit

 


Minisankarit - Ruohonjuuritasolla 2D (10. viikko, viimeiset esitykset!)


Esitysajat:
2D-versio:
La 13.15

3D-versio:
Su 13.15

Esityksen kesto:
1h 30 min
Liput:
2D- liput 8,5 €,
3D-liput 10,5 €
Teatteri: Tapio 3

Pienen metsäaukion rauha järkkyy, kun hätäisesti hylätyn eväsretken jäännökset sytyttävät sodan kahden muurahaisheimon välille. Pelissä on mittaamattoman arvokas aarre: peltilaatikollinen sokeria.

Rohkea nuori leppäkerttu löytää itsensä keskeltä taistelun tiimellystä. Hän ystävystyy Mandible-nimisen mustamuurahaisen kanssa ja auttaa tätä puolustamaan kekoaan punaisten muurahaisten hyökkäykseltä.

Minisankarit - Ruohonjuuritasolla (Minuscule - La vallée des fourmis perdues) perustuu ranskalaisten Hélène Giraudin ja Thomas Szabon tv-sarjaan Ruohonjuuritasolla. Minisankarit - Ruohonjuuritasolla on ainutlaatuinen yhdistelmä huippuluokan 3D-animaatiotekniikkaa, live action -kuvausta, oivaltavia äänitehosteita ja hauskaa, paikoin jännittävääkin tarinaa. Suloiset, mutta särmikkäät sankarit seikkailevat ranskalaisen luonnonpuiston huikaisevissa maisemissa.

Elokuva on toteutettu ekologisesti kestävällä tavalla. Tämän ötökkäseikkailun hiilijalanjälki on pikkuruinen.

Elokuvassa ei ole dialogia - minisankarit juttelevat omalla tavallaan.

Elokuvan traileri: MinisankaritTapio 4

A Most Wanted Man (vain nämä esitykset!)


Esitysajat:
Pe- su 19.15,
Ma 19.00,
Ti ja ke ei es.,
To 19.45

Esityksen kesto:
2 h 5 min
Liput: 10 €
Teatteri: Tapio 4

Draamassa A MOST WANTED MAN henkihieveriin kidutettu puoliksi tšetšeeni, puoliksi venäläinen maahanmuuttaja ilmestyy Hampurin islamilaiseen yhteisöön ja vaatii isänsä hämäräperäisesti hankittua omaisuutta. Se herättää sekä Saksan että USA:n turvallisuuspalveluiden kiinnostuksen. Kellon tikittäessä ja panosten kovetessa viranomaiset yrittävät selvittää kuka tämä mies todellisuudessa on - onko hän sorrettu uhri vai vaarallisen ääriliikkeen edustaja?

Anton Corbijnin ohjaaman draaman pääosissa nähdään Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Daniel Brühl, Robin Wright, Willem Dafoe ja Grigoriy Dobrygin.

Elokuvan traileri: A Most Wanted Man

 


Clouds of Sils Maria (matinea - vain nämä esitykset!)


Esitysajat:
Pe- su 16.30,
Ma- ke 16.00,
To ei es.

Esityksen kesto:
2 h 5 min
Liput: 8,5 €, pe, ma- ke liput 7,5 €
Teatteri: Tapio 4

Kansainvälisen uransa huipulla oleva Maria Enders (Juliette Binoche) pyydetään uudelleen näytelmään, jolla hän teki läpimurtonsa kaksikymmentä vuotta sitten. Tuolloin hän näytteli Sigridiä, nuorta viettelijätärtä, joka ajaa pomonsa Helenan itsemurhan partaalle. Nyt Maria esittää vanhempaa Helenaa – rooli, johon hän valmistautuu yhdessä assistenttinsa (Kristen Stewart) kanssa Alppien syrjäseudulla. Pian heidän keskinäinen dynamiikkansa alkaa muistuttaa kasvavissa määrin harjoiteltavan näytelmän pääparin ahdistavaa suhdetta...

Sveitsiläisestä pikkukaupungista ja sen laakson yllä esiintyvästä erityisestä pilvi-ilmiöstä nimensä saavan draaman keskiössä ovat vahvat naiset, joita näyttelevät suitsutusta roolisuorituksistaan saaneet Juliette Binoche, Kristen Stewart ja Chloë Grace Moretz.

Ranskalaismestari Olivier Assayasin ohjaama & käsikirjoittama Clouds of Sils Maria sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2014 kuuluen kilpasarjan helmiin. Aina hämmästyttävä Juliette Binoche loistaa keski-ikäisenä näyttelijättärenä ja Kristen Stewart tekee uransa toistaiseksi parhaan roolisuorituksen tämän nuorena vastaparina Assayasin kehutussa, toden ja näytelmän rajoja nerokkaasti hämärtävässä draamassa.

Elokuvan traileri: Clouds of Sils Maria

 


Boyhood (2. viikko- kiirehdi!)


Esitysajat:
Pe- su 13.15,
Ma ei es.,
Ti 19.30,
Ke 19.00,
To ei es.

Esityksen kesto:
2h 45 min
Liput: 10,5 €, pe 7,5 €
Teatteri: Tapio 4

Richard Linklaterin (Rakkautta ennen aamua) uutuuselokuva Boyhood on elämänmakuinen kasvutarina, joka seuraa Masonin (Ellar Coltrane) varttumista pojasta nuoreksi mieheksi. Ajan kulun voi aistia valkokankaalla ainutlaatuisella tavalla, sillä elokuvaa on kuvattu 12 vuoden ajan (2002-2013) samojen näyttelijöiden kanssa.

6-vuotiaan Masonin elämässä on tapahtumassa suuria ja hämmentäviä muutoksia: hänen yksinhuoltajaäitinsä Olivia (Patricia Arquette) on päättänyt, että perhe, johon kuuluu myös isosisko Samantha (Lorelei Linklater), muuttaa toiseen kaupunkiin. Samaan aikaan hänen pitkään Alaskassa asunut isänsä (Ethan Hawke) tekee yllättäen paluun lasten elämään.

Boyhood seuraa Masonin elämän käännekohtia yli vuosikymmenen ajan. Poikavuosiin jättävät jälkensä niin vanhemmat, vanhempien uudet puolisot, tytöt, opettajat, pomot, vaaranpaikat, intohimot kuin luovat pyrkimyksetkin. Kaiken keskellä Masonin on löydettävä oma tiensä itse.

Elokuvan traileri: Boyhood