IisalmiJoensuuJämsäKiteeSavonlinnaSuonenjokiVarkaus

Labyrintti


TIEDOTTEET
30.10.2014
POHJOISMAIDEN NEUVOSTON ELOKUVAPALKINTO 2014 ISLANTIIN
29.10.2014
KYMMENES CINEMARE TARJOAA PARHAITA KAUHUKLASSIKOITA JA VIILEITÄ UUTUUKSIA
29.10.2014
ROKUMENTTI VIERAILEE KITEELLÄ, MUKANA HAPPORADION AKI TYKKI!

Klikkaa ja lue lisää!

  

 
Oopperat & baletit - klikkaa!
 
 

  
 
Lumiauramies
OSALLISTU
LUMIAURAMIES
 -KILPAILUUN!
 

 


Hopeatäht

 
 


 
 

 
Klikkaa ja lue lisää!


Sarjalippu

S A R J A L I P P U
myynnissä Joensuussa, Iisalmessa, Savonlinnassa, Varkaudessa ja Kiteellä!

Nyt myynnissä myös OOPPERASARJALIPPU! 

 
LIITY POSTITUSLISTALLEMME!
SAAT JATKOSSA
SAVON KINOT OY:N
TIEDOTTEITA OHJELMISTOSTA!

 

Leffakortti

LEFFAKORTTI


 

 TERVETULOA TAPIOON!

Syyskuun 30 päivänä 2005 Joensuun ydinkeskustassa, osoitteessa Kauppakatu 27 avattiin uusi elokuvateatterikeskus Tapio.

Savon Kinot Oy:n rakennuttama elokuvateatterikeskus sijoittuu luontevana jatkona jo ennestään paikalla sijaitsevan elokuvateatteri Tapion yhteyteen. Uudessa elokuvateatterikeskuksessa on kaikkiaan neljä elokuvasalia, niin että  Tapion vanha sali on remontin jälkeen teatterikeskuksen toiseksi suurin sali. Kolme muuta salia ovat elokuvateatterikeskuksen uudispuolella.

Joensuussa on viime vuosina toiminut kaksi elokuvateatteria, Savon Kinot Oy:n omistamat Kino Tapio ja Aallotar. Uusi elokuvateatterikeskus rakentui Joensuuhun selkeään tarpeeseen: kaupungin kahden elokuvasalin kapasiteetti ei enää riittäneet vastaamaan niitä tarpeita, joita yleisömäärät paikkakunnalla edellyttivät.


TAPIO PYSYI TAPIONA

Elokuvateatteri Kino Tapio on toiminut Joensuussa jo vuodesta 1927 ja se on yksi Suomen vanhimmista alkuperäisessä käytössä toimivista elokuvateattereista.

Ensimmäinen esitetty elokuva 29.11.1927 Oy Elävienkuvien Teatteri Tapiossa oli Kalle Kaarnan ohjaama "Ei auta itku markkinoilla". Sanomalehti Karjalaisessa oli samana päivänä seuraavanlainen ilmoitus elokuvasta ja avajaisista:
"Pyydämme kohteliaimmin ilmoittaa, että tänään avataan teatterimme ja näytellään avajaisnäytäntönä 29/11- 2/12 vauhdikas, voimaa ja rakkautta uhoava kotimainen elokuvauutuus "Ei auta itku markkinoilla". Näytännöt alkavat arkisin klo 6 ip, sunnuntaisin klo 2 ip. Triosoittoa näytäntöjen alusta klo 10 ip. Suljemme alkavan teatterimme arvoisan yleisön suosioon." 

Tapiolla on siis hyvin pitkät perinteet niin paikkakuntalaisten mielessä kuin katukuvassakin - kaikki paikkakuntalaiset varmasti tietävät, minne tulla, kun tapaaminen sovitaan Tapion eteen. Näitä perinteitä ja muistoja kunnioittaen Savon Kinot Oy ei halunnut lähteä muuttamaan nimeä, joka niin hyvin Joensuussa tunnetaan ja joka on ihmisten mieliin piirtynyt lähes synonyymina elokuvateatterille. Siksipä nimi muuttui elokuvateatteri Kino Tapiosta elokuvateatterikeskus Tapioksi. Hyvää ei kannata muuttaa.


PERHEYRITYS TAPION TAKANA

Elokuvateatteri Tapiota pyörittävä Savon Kinot Oy on perheyritys, jolla on pitkät perinteet elokuvateatterialalla. Aarne Peltonen aloitti elokuvateatteriuransa vuonna 1948 ja siitä lähtien elokuvia on esitetty Peltosen perheen toimesta useilla paikkakunnilla.

Kiteeläisperheen elokuvateatteritoiminta laajentui ja vakiintui ja vuonna 1986 hankittiin elokuvateatterit Savonlinnasta ja Varkaudesta. Samaan aikaan perustettu yritys nimettiin Savon Kinot Oy:ksi uusien elokuvateattereiden sijainnin mukaan. Ennestään elokuvateatteritoimintaa oli jo Kiteellä, Jämsässä ja Suonenjoella. Joensuun Aallotar ja Tapio siirtyivät Savon Kinojen omistukseen vuonna 1990. Yritys kasvoi vielä vuonna 1993 Iisalmen Kuvalippaan liittyessä teatteriketjuun. Tällä hetkellä Savon Kinot Oy on yksi maan laajimmista elokuvateatteriketjuista.


TUTUSTU ELOKUVATEATTERIKESKUKSEEN:

Elokuvateatterikeskuksen tilat
Yrityksille
DEK